У Зеленського прокоментували заяву Шмигаля про воду в Крим

У представництві президента України в АР Крим вважають, що новопризначений прем'єр-міністр Денис Шмигаль поки не обізнаний в ситуації з подачею води на півострів.

Про це заявила заступник постійного представника президента України в АР Крим Таміла Ташева на своїй сторінці в Facebook.

«Упевнена, що новопризначений прем'єр-міністр поки не в контексті Криму. Ми будемо зі свого боку брифити весь уряд щодо кримських питань, зокрема води», - зазначила вона.

Ташева уточнила, що позиція представництва президента України в АР Крим не змінилася - держава-окупант (РФ) несе повну відповідальність за громадян України, які живуть на півострові. Також вона додала, що дискусія про турботу про українців в Криму розвивається вже не вперше.

«Причини дві - 1) російський наратив; 2) відсутність обізнаності про ситуацію в Криму, недостатні знання міжнародного права, аналізу того, що буде відбуватися з нашими ж громадянами, якщо воду пустять (ще більший тиск і репресії, тому що гроші в РФ звільняться для посилення військових і силовиків, не буду перераховувати всіх причин)», - додала Ташева.

Нагадаємо, 5 березня в ефірі ток-шоу «Право на владу» на каналі «1+1» прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Україна повинна подавати воду до анексованого Криму, тому що там живуть українці і це питання гуманітарної відповідальності.

Пізніше Шмигаль на своїй сторінці в Facebook відмовився від слів про воду в Крим.

Під час ефіру «Слово і Діло» уточнило, чи узгоджена позиція прем'єра про необхідність подавати воду в Крим з президентом, або це персональна думка Шмигаля. Прем'єр-міністр уникнув відповіді на це питання.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО