У Польщі виписали з лікарні 30 осіб, яких евакуювали з Китаю

Міністр охорони здоров’я Польщі Лукаш Шумовський заявив, що 30 поляків, які повернулися з Уханя на початку лютого, уже виписали із клінічного шпиталю у Вроцлаві, де вони перебували на карантині.

«Перевіривши чотири рази на наявність генетичного коду вірусу, ми відпускаємо сьогодні всю групу, яка приїхала з Уханя. Всі здорові», - сказав Шумовський, пише WP.pl.

За його словами, ще близько 12 осіб перебувають під наглядом в лікарнях, ще 13 інших пацієнтів перебувають під наглядом в домашніх умовах. Понад тисячу також контролюють санітарні служби.

Міністр заявив, що ще двоє громадян повернуться до Польщі. Вся операція повинна бути завершена протягом найближчих декількох днів.

Нагадаємо, 20 лютого, з Уханя в Україну повернулися 45 українців та 27 іноземців. Вони прибули до медичного закладу Нові Санжари в Полтавській області.

Перед цим відбулися сутички силовиків з місцевими жителями. У хід йшли пляшки, палиці та каміння. Люди палили шини.

На місце події вилетів прем'єр-міністр Олексій Гончарук. Він повідомив, що оперативний штаб уряду працюватиме в Нових Санжарах.

Пізніше міністр охорони здоров’я Зоряна Скалецька повідомила, що приєднається до евакуйованих українців, які після повернення до України, знаходитимуться в обсервації протягом двох тижнів.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО