Зеленський закликав Туреччину інвестувати в Україну

Президент Володимир Зеленський заявив, що інвестиції - найбільш перспективна сфера економічного партнерства України та Туреччини.

Про це він сказав під час зустрічі зі своїм колегою Реджепом Ердоганом в Києві, передає Офіс президента в понеділок, 3 лютого.

«Упевнений, що саме в інвестиційній сфері сьогодні відкриваються найбільші перспективи для економічного партнерства України та Туреччини. Мова йде не тільки про створення спільних підприємств, а й про активну участь турецьких компаній в процесі приватизації», - заявив він.

Зеленський зазначив, що подальшому розвитку співпраці двох держав сприятиме підписання Угоди про вільну торгівлю.

«Це дасть поштовх у багатьох сферах: сільське господарство і харчова промисловість, житлове будівництво, енергетика та енергоефективність, транспорт і туризм. Ми також маємо значний потенціал в сферах машинобудування, виробництва обладнання для транспорту і енергетики», - сказав глава держави.

Президент закликав турецькі компанії вже зараз інвестувати в українську економіку. Зокрема, Зеленський запросив турецький бізнес до участі в концесійних конкурсах у проектах щодо осучаснення інфраструктури.

«Одним із наших пріоритетів є масштабна модернізація інфраструктури - дороги, аеропорти і морські порти, запуск річкового транспорту. Уже запущені перші концесійні конкурси морських портів Ольвія і Херсон. Зараз ми готуємо нові конкурси по аеропортам і морським портам, а також проекти концесійних доріг», - заявив президент.

Раніше Ердоган привітав почесну варту словами «Слава Україні».

Також нагадаємо, Україна домовилася з Туреччиною про поставки АН-178.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО