МЗС закликало українців не їхати в китайський Ухань

Міністерство закордонних справ України рекомендувало утриматися від поїздок до міста Ухань, Китай, через поширення небезпечного типу коронавірусу.

У Департаменті консульської служби МЗС України пояснили, що в Ухані є найбільший ризик зараження. За останніми даними, в провінції зафіксовано 444 випадки інфікування.

Окрім того, при плануванні подорожі до Китаю варто враховувати актуальну епідеміологічну ситуацію в регіоні відвідання.

Серед інших рекомендацій МЗС:

— вживати лише належним чином термічно оброблені продукти тваринного походження та рибу;

— уникати контакту з тваринами (живими або мертвими), відвідування ринків із продажу м’яса, цирків, зоопарків, тваринницьких ферм тощо;

— не контактувати з людьми з ознаками респіраторних захворювань;

— використовувати спеціальні маски для захисту органів дихання;

— мити руки із засобами гігієни, особливо після відвідання місць масового скупчення людей та перед прийомом продуктів харчування; користуватись антисептичними засобами на спиртовій основі;

— при симптомах, схожих на грип чи ГРВІ, мінімізувати контакти з іншими людьми й невідкладно звернутися до медичного закладу.

Нагадаємо, що кількість загиблих в результаті зараження новим типом коронавірусу в Китаї зросла до 17 осіб. По всьому материковому Китаю зареєстрували 509 випадків зараження.

Перший випадок зараження коронавірусом 2019-nCoV було зареєстровано 31 грудня 2019 року в китайському Ухані. Небезпечний коронавірус швидко поширюється країнами Азії.

Вірус може передаватися від людини до людини та викликає небезпечну форму пневмонії.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО