Порошенко скасував поїздку до Швейцарії через допити в ДБР

Державне бюро розслідувань призначило допити п’ятому президенту України Петру Порошенку на час його запланованої поїздки до Швейцарії.

Про це йдеться в пресслужбі партії Європейська солідарність.

«Публічне «запрошення» на допити, не передбачене ніякими нормами Кримінального процесуального кодексу, на 21 і 24 січня прозвучали через півтори доби після того, як Порошенко забронював квитки для поїздки до Швейцарії туди на 21 і назад на 25 січня. Графік допитів тут же наклали на графік поїздки», — вказується в повідомленні.

Зазначається, що Порошенко скасував поїздку для того, щоб «не давати приводів для спекуляцій».

Нагадаємо, Державне бюро розслідувань у черговий раз викликало на допити п’ятого президента України Петра Порошенка. Допити призначені на 21 січня (10:30) і 24 січня (11:00)

Окремо ДБР повідомило, що п’ятий президент «проігнорував» допити 16 та 17 січня, «незважаючи на особисті запевнення про прибуття» та той факт, що повістки вже надсилали йому «до місця проживання і роботи».

Нагадаємо, 18 листопада ДБР направило в ГПУ проект повідомлення про підозру п’ятому президенту України, нардепу Петру Порошенку.Таким чином, Порошенко «неодноразово порушив норми Кримінального процесуального законодавства», вважають у ДБР.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО