Кабмін щомісяця публікуватиме зарплати міністрів

Кабмін щомісяця публікуватиме звіти про розміри зарплат міністрів та їхніх заступників.

Про це заявив під час брифінгу міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет, повідомляє пресслужба відомства в середу, 15 січня.

Він зазначив, що таке рішення було ухвалено в зв'язку з підвищеним інтересом ЗМІ і суспільства до цього питання.

«Кабінет міністрів перебуває в активному листуванні з усіма ЗМІ. Усі роблять запити про доходи, премії, надбавки тих чи інших посадових осіб. Ми вирішили зробити просту річ і будемо офіційно щомісяця публікувати всі доходи, які отримують наші топчиновники. Це не таємна інформація, і ми вважаємо, що це буде ще один крок до того, щоб ми стали більш прозорими і чесними із суспільством», - сказав він.

Водночас Дубілет зазначив, що опубліковані в ЗМІ грудневі зарплати міністрів не є показовими, бо в цей місяць виплатили премії відразу за кілька місяців. Середня зарплата міністрів набагато нижче - близько 40-80 тисяч гривень.

«Середній дохід, який отримує прем'єр-міністр на руки, – 61 тисяча за результатами чотирьох місяців. Якщо подивитися на пана Бородянського, міністра культури, у нього в грудні була 91 тисяча гривень, але якщо дивитися на чотири місяці, середня сума вийшла на рівні 37 800 гривень», - сказав Дубілет.

Він також повідомив, що в 2020 році уряд має намір ініціювати зарплатну реформу в держслужбі.

«Ми працюємо над тим, щоб питання доходу державних службовців було по всій вертикалі правильним, тому що цей зоопарк надбавок і премій всіх плутає, він досить складний в адмініструванні», - сказав Дубілет.

Він також підкреслив, що по всій вертикалі держслужби має бути прозора, чітка, зрозуміла зарплата, прив'язана до ключових показників ефективності.

Раніше «Слово і Діло» проаналізувало, хто скільки заробив із міністрів у жовтні.

Також нагадаємо, «Слово і Діло» писало, скільки міністри отримали за перший місяць роботи.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО