У МЗС України відповіли на звинувачення Ізраїлю

У МЗС України повідомили про важливість відновлення справедливості щодо тих, чию пам'ять оббрехала пропаганда СРСР.

Про це йдеться у відповіді відомства на заяву МЗС Ізраїлю щодо вшанування в Україні ідеологів Українського національного руху. Відповідний документ у вівторок, 14 січня, опублікувала пресслужба відомства.

У заяві говориться, що Україна рішуче засуджує будь-які форми нетерпимості та антисемітизму, а органи влади на всіх рівнях докладають зусиль для боротьби з їхніми проявами.

«Це було також визнано впливовими міжнародними та неурядовими організаціями, а також Міністерством у справах діаспори Ізраїлю. Така оцінка збігається з даними єврейської громади України і національних правозахисних неурядових організацій», - зазначено в повідомленні.

У той же час у відомстві підкреслили важливість відновлення історичної справедливості по відношенню до тих, кого несправедливо обмовили в радянські часи.

«Збереження історичної пам'яті про трагедію Голокосту в Україні, відновлення історичної справедливості, в тому числі щодо тих, хто боровся за незалежність нашої держави і чию пам'ять на догоду своїм інтересам зганьбила пропагандистська машина СРСР, і в подальшому залишатися важливими напрямами державної політики України», - йдеться в документі.

У МЗС також у черговий раз підкреслили, що «цивілізовані нації мають виходити з принципу віддання честі всім загиблим», а дискусії в цій сфері повинні тривати на рівні істориків і експертів, а не політиків.

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ Ізраїлю засудило публічне вшанування в Україні «антисемітських ідеологів Українського національного руху» і «відповідальних за вбивство євреїв під час Голокосту».

Раніше в Дніпрі пройшла смолоскипна хода на честь Бандери.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО