Ізраїльські поселення порушують міжнародне право – ООН

Читать на русском
Ізраїльські поселення на Західному березі річки Йордан порушують міжнародне право, незважаючи на зміну позиції США відносно них.

Ізраїльські поселення на Західному березі річки Йордан порушують міжнародне право, незважаючи на зміну позиції США відносно них.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на прес-секретаря управління верховного комісара ООН з прав людини Руперта Колвілл у вівторок, 19 листопада.

«Ми продовжуємо дотримуватися давньої позиції ООН про те, що ізраїльські поселення порушують міжнародне право... Зміна політичної позиції однієї держави не змінює існуюче міжнародне право і його тлумачення Міжнародним судом і Радою безпеки», - сказав Колвілл.

Як відомо, Міжнародний суд ще в 2004 році заявив, що ізраїльські поселення на окупованих палестинських територіях, включаючи Східний Єрусалим, були створені в порушення міжнародного права.

Нагадаємо, 18 листопада США визнали поселення Ізраїлю на Західному березі. Про це оголосив глава американського Держдепу Майк Помпео.

Пізніше прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що своїм рішенням президент США Дональд Трамп виправив історичну несправедливість щодо ізраїльських поселень.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: