В Ізраїлі провалилися переговори щодо формування уряду

Читать на русском
Прем'єр-міністр Ізраїля Біньямін Нетаньяху та лідер блоку Кахоль-Лаван Бені Ганц провалили переговори щодо умов формування нового уряду.

Чинний прем'єр-міністр Ізраїля Біньямін Нетаньяху та лідер блоку «Кахоль-Лаван» Бені Ганц провалили переговори щодо умов формування нового уряду після парламентських виборів.

За словами ізраїльського прем'єра, переговори щодо формування нового уряду провалилися, оскільки Ганц не згоден з умовою, згідно з якою Нетаньяху першим очолить новостворений уряд. Ця умова є принциповою для лідера партії «Наш дім - Ізраїль» Авігдора Лібермана.

Навіщо прем'єр Ізраїлю їде до Києва вперше за 20 років?Увечері 18 серпня Біньямін Нетаньягу прилетить до Києва й зустрінеться з Володимиром Зеленським.

«На привеликий жаль, під час нашої розмови Ганц відмовився погодитися на умову, поставлену Ліберманом - ухвалити проєкт президента (Реувена Рівліна - ред.), зідно з яким я як чинний прем'єр-міністр першим би вступив на посаду глави нового уряду», - написав він в Twitter.

Нагадаємо, що президент Ізраїлю Реувен Рівлін передав мандат на формування нового уряду Бені Ганцу, чия партія «Кахоль-Лаван» здобула перемогу на парламентських виборах. Ганц повинен до 20 листопада створити коаліцію та представити новий уряд.

Зазначимо, спочатку право на формування уряду було віддано прем'єр-міністру Ізраїлю Біньяміну Нетаньяху. Однак він 21 жовтня повернув мандат президенту через невдалі спроби утворити коаліцію більшості в парламенті Ізраїлю.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: