В Ірані пояснили неможливість переговорів зі США

Постійний представник Ірану в ООН Маджид Тахтім-Раванчі розповів, що республіка не може прийняти пропозицію Вашингтона про співпрацю, допоки діють санкції США.

Про це повідомляє агентство IRNA 9 січня.

Дипломат назвав заклик Трампа до співпраці «немислимим», пояснивши, що переговори не мають сенсу доти, поки США зберігають ворожість. Він підкреслив, що санкції США суперечать міжнародному праву і нормам.

У ніч на 3 січня під час атаки американського безпілотника біля аеропорту Багдада був убитий іранський генерал, голова спецпідрозділу Корпусу вартових ісламської революції «Аль-Кудс» Касем Сулеймані. Вашингтон вважав його причетним до організації нападу на американське посольство в Багдаді 31 грудня. КВІР у США раніше був визнаний терористичною організацією.

У відповідь вночі 8 січня Іран завдав ракетних ударів по військових базах в Іраку, на яких розташовуються військовослужбовці США. Президент США Дональд Трамп заявив, що внаслідок ударів американці не постраждали, наголосив на готовності Білого дому до миру з Тегераном і анонсував нові санкції проти Ірану.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО