Колишні топменеджери ПриватБанку оскаржують націоналізацію в суді

Низка колишніх топменеджерів ПриватБанку подали позови про визнання недійсними договорів про придбання акцій банку, які були укладені під час його націоналізації.

Про це пише Finbalance у четвер, 9 січня.

Зокрема, 2 січня Господарський суд Києва відкрив провадження за позовами Олександра Дубілета, Тимура Новикова, Олега Горохівського та інших.

Відзначається, що з аналогічними позовами до Господарського суду наприкінці грудня звернулися й інші колишні топменеджери ПриватБанку, які також володіли міноритарними пакетами акцій фінустанови, - експерший заступник голови правління Володимир Яценко (0,3229%), ексзаступник голови правління Тетяна Гур'єва (0,2422%), ексзаступник голови правління Людмила Шмальченко (0,1614%) і ін.

Судячи з судових матеріалів, колишні керівники ПриватБанку в судовому порядку оскаржують в т.ч. операцію bail-in - примусову конвертацію їх депозитів у нові акції банку, які були випущені в грудні 2016-го під час націоналізації, а потім з усіма старими акціями банку були викуплені державою (в особі Мінфіну) за 1 грн.

Відзначається, що в 2017-2018 роках зазначені ексменеджери вже зверталися з позовами до держави до Печерського райсуду Києва, однак тоді суд відмовився розглядати їхні заяви.

Згідно з судовими матеріалами в грудні 2019 року за позовами до ПриватБанку і Мінфіну до Госпсуду Києва звернулася також низка компаній, кошти яких теж потрапили під bail-in.

Нагадаємо, 19 грудня Апеляційний суд відклав справу про націоналізацію Приватбанку до рішення Верховного суду в справі Суркісів.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО