У Трампа назвали причину ліквідації Сулеймані

Помічник президента США з нацбезпеки Роберт О'Брайен заявив, що іранський генерал Касем Сулеймані планував найближчим часом провести атаки на американських дипломатів і військових.

Про це чиновник в ефірі Fox News.

«Розвіддані, які були в нашому розпорядженні, інформація, яка була у нас і яку ми вважаємо дуже вагомою, вказувала на те, що Сулеймані і ті, із ким він був у змові, готувалися вбити велику кількість американських дипломатів і солдатів найближчими днями. Саме з цієї причини президент санкціонував цю операцію, яка була успішно проведена військовими Сполучених Штатів», - сказав О'Брайен.

У свою чергу, голова Держдепартаменту США Майк Помпео заявив про правильність рішення ліквідувати Сулеймані. Про це він заявив на брифінгу у вівторок, 7 січня. Він також спростував заяви Тегерану про те, що генерал перебував в Іраку з дипломатичною місією.

«Хтось тут в це вірить? Чи було щось у історії, що вказувало б на якусь можливість того, що цей славний джентльмен, цей дипломат вищого рангу їздив до Багдада для заради мирної місії?... Ми знаємо, що це неправда», - сказав держсекретар.

«Заріф (голова МЗС Ірану) - пропагандист першого порядку... Це в корені невірно, він був там не з дипломатичною місією», - додав він.

Раніше в Ірані на похоронах Сулеймані загинули десятки людей.

Також нагадаємо, Іран звернувся до РБ ООН у зв'язку з вбивством Сулеймані.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО