Зеленський скерував до Ради вдосконалений законопроект про децентралізацію

Президент Володимир Зеленський направив до Верховної ради вдосконалений законопроект про внесення змін до Конституції країни щодо децентралізації влади.

Про це сказав представник Зеленського в Конституційному суді Федір Веніславський, передає «Інтерфакс-Україна».

За його словами, Зеленський направив в Раду новий вдосконалений проект з урахуванням пропозицій з боку місцевого самоврядування та громадськості.

«Кілька тижнів проходили змістовні і гарячі дискусії щодо законопроекту змін до Конституції, який робить децентралізацію реальною. В результаті, президент направив до парламенту новий вдосконалений проект з урахуванням найважливіших пропозицій з боку місцевого самоврядування і громадськості», - сказав Веніславський.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України схвалив законопроект «Про засадах адміністративно-територіального устрою України» (про децентралізацію). Законопроектом визначається чітка процедура вирішення питань адміністративно-територіального устрою. Зокрема, пропонується ввести такий перелік адміністративно-територіальних одиниць: громада, округ, область, Автономна республіка Крим. Громада є первинною одиницею в системі адміністративно-територіального устрою України.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО