Суд відпустив екснардепа «Опоблоку» під заставу (доповнено)

Суд відпустив під 750 тисяч гривень застави колишнього народного депутата від фракції «Опозиційного блоку» Дмитра Колєснікова, якого НАБУ і САП підозрюють у зловживанні службовим становищем.

Таке рішення 21 грудня ухвалив Вищий антикорупційний суд, повідомили «Слово і Діло» у САП.

Пізніше ВАКС також повідомив, що обрав екснардепу відповідний запобіжний захід. Так, суд повністю задовольнив клопотання НАБУ і САП. Крім застави на Колєснікова поклали низку обов'язків, а саме: повідомляти про зміну свого місця проживання та місця роботи; утримуватися від спілкування зі свідками у даному кримінальному проваджені та здати на зберігання документи, які дозволяють виїзд за кордон.

За даними слідства, впродовж грудня 2014 – жовтня 2018 років екснардеп незаконно отримав із державного бюджету компенсацію витрат на винайм номеру у готелі «Київ» у сумі 738,74 тис. грн нібито через те, що не мав власного житла в столиці. Однак, як встановили детективи, насправді власне житло в столиці у народного депутата було і він свідомо приховав цей факт.

Нагадаємо, детективи повідомили про підозру Колєснікову. Також НАБУ повідомило про підозру Руслану Сольвару. 20 грудня Бюро вручило підозру ще одному колишньому депутату – Максиму Полякову.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО