Мітинг проти ринку землі: затримали 26 учасників, є постраждалі

На мітингу проти продажу землі в Києві 17 грудня сталося зіткнення силовиків і активістів. За попередніми даними, затримали 26 людей – через сутички 17 правоохоронців постраждали, 2 шпиталізували.

Про це повідомив радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк в ефірі телеканалу НАШ.

«На цю мить у нас 17 потерпілих правоохоронців, двоє з них перебувають у медичних закладах, і 26 затриманих правопорушників», – повідомив Шкіряк.

При цьому він не назвав кількість постраждалих з-поміж мітингувальників.

Також відомо, що співробітники поліції були змушені застосувати сльозогінний газ, оскільки їх облили зеленкою. Це сталося після того, як правоохоронці попросили прибрати намети, що заважають проїзду транспорту.

Крім того, на сайті поліції Києва зазначено, що правоохоронці знесли намети. При цьому в поліції повідомляють, що активісти не підкорилися вимогам правоохоронців, а замість цього «влаштували сутички, застосовували палиці та кидали каміння».

У поліції інформують, що затримали «найактивніших учасників» інциденту.

Зазначимо, 4 грудня представники аграрного сектору почали безстрокову акцію протесту під стінами ВР проти відкриття ринку землі.

Згідно з опитуваннями більшість українців проти відкриття ринку землі. Підтримують ініціативу лише 22% респондентів.

Раніше «Слово і Діло» подивилося, що з цього приводу обіцяли політики і партії. Також читайте, яка вартість гектара в країнах Європи й Північної Америки.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО