Пристайко назвав «червону лінію» для нормандської зустрічі

Міністр закордонних справ Вадим Пристайко назвав основні елементи позиції української сторони під час зустрічі «нормандської четвірки».

«Повне і постійне припинення вогню, наш контроль над кордоном єдиної неподільної держави, роззброєння і виведення незаконних збройних формувань, місцеві вибори за нашим законодавством – основні елементи позиції... Немає значення, за спільним столом переговорів чи тет-а-тет», - написав він у Twitter.

За словами очільника МЗС, головна «червона лінія», від якої не відступить українська делегація – «міжнародно визнаний державний кордон України».

Нагадаємо, 9 грудня відбудеться зустріч у нормандському форматі на рівні лідерів країн. Участь у зустрічі підтвердили президент України Володимир Зеленський, глава РФ Володимир Путін, президент Франції Еммануель Макрон і канцлер Німеччини Ангела Меркель.

Майданчиком для переговорів стане Єлисейський палац. Переговори в резиденції президента Франції заплановані на другу половину дня 9 грудня. Саміт стартує о 17:00, а спільна конференція учасників розпочнеться о 20:00.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО