В Євросоюзі відреагували на повернення Росією кораблів

Влада ЄС відреагувала на повернення Росією захоплених українських кораблів.

Про це повідомляє представництво ЄС в Україні у вівторок, 19 листопада.

Так, в ЄС заявили, що Росія має виконати наказ Міжнародного трибуналу з морського права від 25 травня 2019 року і повернути захоплені військові судна Україні. ЄС досі очікує, що РФ забезпечить вільний доступ до Азовського моря.

«Троє українських військово-морських судна, захоплених російськими прикордонниками під час ескалації в Керченській протоці 25 листопада 2018 року, були повернуті Україні на підставі домовленості між Росією та Україною. Це сталося з великим запізненням. ЄС неодноразово підкреслював, що Росії потрібно виконувати наказ Міжнародного трибуналу з морського права від 25 травня 2019 року і повернути захоплені судна Україні», - відзначили дипломати.

Тепер Євросоюз очікує, що «Росія забезпечить безперешкодний і вільний прохід в Азовське море, згідно з міжнародним правом».

«Європейський Союз очікує, що Росія забезпечить безперешкодний і вільний прохід в Азовське море, згідно з міжнародним правом. Україна проявила конструктивний підхід для просування вперед у вирішенні конфлікту, що є наслідком актуальних питань законодавства проти України, і ми очікуємо, що Росія відповість взаємністю цим починанням подібними позитивними кроками», - додали в представництві ЄС в Україні.

Також відзначимо, Столтенберг вітає передачу Україні захоплених кораблів.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО