У Раді зафіксували нові випадки «кнопкодавства»

У парламенті знову зафіксували випадки «кнопкодавства».

На цей раз порушували правила представники фракції «Опозиційна платформа – За життя» Микола Скорик і Олександр Пономарьов, повідомляє рух «Чесно».

Також під підозрою опинилися закарпатські позафракційні мажоритарники Валерій Лунченко і Василь Петьовка: хтось із них двох «кнопкодавив» за ще одного нардепа із Закарпаття – Роберта Горвата.

Відразу три факти «кнопкодавства» мали місце на вечірньому пленарному засіданні парламенту 14 листопада. Порушення мали місце під час голосування за пропозицію спікера парламенту запросити 15 листопада дітей і надати їм слово для п'ятихвилинного виступу в рамках ініціативи ЮНІСЕФ, присвяченій 30-й річниці Конвенції ООН про права дитини.

Скорик натиснув зелені кнопки за себе і за свого сусіда. Замість кого проголосував депутат, визначити важко (принаймні картки найближчих сусідів Скорика Юлії Льовочкіної і Ігоря Абрамовича не голосували).

Пономарьов натиснув на кнопку за замість іншого запорізького нардепа в лавах фракції Бойко-Рабиновича-Медведчука – Володимира Кальцева, який сидить поруч із ним.

По третьому факту «кнопкодавства» немає можливості точно визначити, хто саме здійснив «кнопкодавство». Підозра падає на позафракційних мажоритарників із Закарпаття Валерія Лунченка і Василя Петьовку: хтось із них двох проголосував «за», ймовірно, замість іншого закарпатського мажоритарника – Роберта Горвата, який сидить якраз між Лунченком і Петьовкою. Ці двоє депутатів вдавалися до «кнопкодавства» і в попередньому скликанні парламенту.

Згідно з ч. 3 ст. 84 Конституції України, п. 1 ч. 2 ст. 37 Регламенту Верховної ради, п. 4 ч. 1 ст. 24 закону «Про статус народного депутата» нардеп на пленарних засіданнях ВР голосує особисто.

Раніше нардепи підтримали за основу законопроект про штрафи за «кнопкодавство».

Також нагадаємо, нардепа з фракції «Опозиційна платформа – За життя» Василя Німченка спіймали на «кнопкодавстві» під час пленарного засідання Ради.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО