Курди повідомили США про відведення бійців із зони безпеки в Сирії

Курдські формування сповістили Вашингтон про те, що всі їхні бійці покинули зону безпеки на північному сході Сирії.

Про це у вівторок, 22 жовтня інформує Reuters.

Високопоставлений представник адміністрації США заявив про отримання цієї інформації від генерала Мазлум Абді, командувача арабо-курдських загонів сирійських демократичних сил (SDF).

За словами чиновника, Вашингтон уважно стежить за зустріччю президента Росії Володимира Путіна і турецького лідера Реджепа Тайіпа Ердогана, яка проходить в Сочі. Також він додав, що Сполучені Штати разом з Туреччиною працюють над тим, щоб 120-годинну паузу в операції Анкари «Джерело миру» перетворити в постійне перемир'я.

Раніше в цей день президент Сирійської Арабської Республіки Башар Асад прибув на одну з ділянок фронту в провінції Ідліб, щоб зустрітися з сирійськими військовими. «Джерело миру» він назвав агресією, для протистояння якій Дамаску довелося піти на контакт з курдськими формуваннями на північному сході Сирії, проти яких Анкара і розгорнула операцію.

З 9 жовтня Туреччина проводить в Сирії операцію «Джерело миру», метою якої оголошено повернення сирійських біженців на батьківщину і забезпечення миру в регіоні. Дії спрямовані проти терористів ІД, забороненої в Туреччині Робочої партії Курдистану (РПК), яка з 1984 року бореться за надання автономії південно-східним районам Туреччини, населених переважно курдами, а також проти SDF і YPG (Загони народної самооборони).

17 жовтня Вашингтон і Анкара домовилися про тимчасове припинення вогню в Сирії, щоб дозволити курдам покинути території на кордоні з Туреччиною.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО