Милованов оцінив переговори з МВФ

Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тимофій Милованов заявив, що українська делегація позитивно оцінює хід переговорів з МВФ та налаштована на гарний результат щодо затвердження нової програми розширеного фінансування Фонду для України.

Про це повідомляє «Укрінформ».

«Стосовно МВФ я дуже позитивно налаштований. Думаю, нам просто потрібно продовжувати роботу, і через два тижні, я сподіваюсь, коли вони (місія МВФ – ред.) приїдуть, на хороший результат», - сказав міністр.

За його словами, Україна виконала «практично все, що зазвичай від нас очікують». Він додав, що наразі у МВФ трошки інша проблема. Міністр розповів, що український парламент прийняв близько 70-ти законопроєктів за останні п'ять тижнів, тому МВФ потрібен час для того, аби вивчити ситуацію й те, що Україна встигла зробити.

Окрім того, він наголосив, що Україні потрібно прийняти бюджет та виконати багато речей на технічному рівні.

«Важливий ринок землі: вони хочуть подивитися, як це буде розвиватися. Але я впевнений, що ми змогли довести, що ми серйозний уряд», - зазначив Милованов.

Як повідомлялося, Україна остаточно погасила кредити Міжнародного валютного фонду (МВФ) за програмою stand-by 2014 року. Фінальні платежі склали 156 мільйонів доларів. Візит місії Міжнародного валютного фонду в Україні проходить з 10 по 24 вересня.

Скільки коштів Україна отримала за період незалежності — на інфографіці.

Яким був курс долара, ціни на продукти та основні економічні показники на момент обрання Зеленського президентом — тут.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО