Захист Гладковського анонсував внесення застави

Сторона захисту буде рекомендувати колишньому заступнику секретаря Ради нацбезпеки та оборони Олегу Гладковському внести заставу.

Про це повідомив адвокат Гладковського Руслан Волинець, передає кореспондент РБК-Україна.

При цьому захисник підкреслив, що не згоден з рішенням Вищого антикорупційного суду щодо арешту Гладковського.

«Незважаючи на те, що ми з цією ухвалою незгодні, ми вважаємо її неправомірною, але вона є, і ми повинні її виконувати. Відповідно, мої рекомендації пану Гладковському - внести заставу, нехай поширюються обов'язки, браслет і т.д. Але ми беремо на себе обов'язки виконувати зміст тієї ухвали до тих пір, поки вона, сподіваюсь, буде скасована Апеляційним Вищим антикорупційним судом», - заявив адвокат.

За його словами, застава буде внесена 21 жовтня.

«Для внесення застави є певна процедура. Скоріше всього, що до понеділка він буде утримуватись (під вартою, - ред.). У понеділок зранку, якщо буде застава, сподіваюсь, зранку будуть її вносити», - додав Волинець.

Нагадаємо, сьогодні ВАКС обрав Гладковському запобіжний захід у вигляді арешту на 2 місяці з правом внесення застави в розмірі 10,6 млн гривень.

Гладковського затримали 17 жовтня за спробу покинути Україну. За даними НАБУ, йому відмовили в вильоті з аеропорту «Бориспіль», після чого ексчиновник був затриманий у ресторані.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО