Справу броварської судді передали до антикорупційного суду

Деснянський районний суд міста Києва передав до Вищого антикорупційного суду кримінальне провадження за обвинуваченням судді Броварського міськрайонного суду Київської області Ганни Білик.

Про це йдеться в ухвалі ВАКС від 15 жовтня, повідомляє «Слово і Діло».

Вивчивши матеріали, суд призначив підготовче засідання на 5 листопада.

За версією слідства, у червні 2017 року суддя Білик розглядала справу, у рамках якої органи Державної фіскальної служби вилучили у приватного підприємства 13,5 тонн дизельного палива, оскільки здійснювалася господарська діяльність без дозвільних документів. Однак, ухвалюючи рішення у справі, суддею не було вирішене питання щодо вищевказаної конфіскованої продукції.

Як стверджують правоохоронці, суддя нібито запропонувала представнику сплатити 1000 євро за ухвалення судового рішення про «роз'яснення» з приписом щодо повернення конфіскованої продукції підприємству. Як зазначається, у подальшому зазначені кошти було вилучено під час обшуку у кабінеті судді та її затримання.

Нагадаємо, до антикорупційного суду передали справу хмельницького депутата. Також туди передали справу судді, який відстрілювався від НАБУ.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО