Сенатори в США запропонували нові санкції проти РФ за підтримку Асада

Група американських сенаторів підготувала законопроект про нові санкції проти Росії за підтримку президента Сирії Башара Асада. У пакет також входять обмеження щодо Туреччини, яка почала операцію в Сирії.

Про це повідомив в Twitter один з авторів проекту, сенатор-демократ Боб Менендес.

Про які саме санкції проти Росії йде мова, в пості не уточнюється. У випадку з Туреччиною законодавці пропонують персональні санкції проти низки високопоставлених чиновників країни, санкції щодо тих, хто постачає Туреччини зброю, а також порушення питання про продовження членства республіки в НАТО.

15 жовтня президент США Дональд Трамп підписав указ про введення заходів санкцій щодо Туреччини через військову операцію «Джерело миру» в Сирії. Тепер мінфін США і Держдеп зможуть вводити обмеження щодо приватних осіб, пов'язаних з турецьким урядом людей, а також низки організацій, які «створюють небезпеку для цивільних осіб або ведуть до подальшого підриву світу, безпеки і стабільності на північному сході Сирії».

17 жовтня віце-президент США Майкл Пенс заявив, що санкції США проти Туреччини будуть скасовані після того, як в зоні її операції в Сирії буде повністю припинено ведення вогню. Також в ході переговорів між пенсією і президентом Туреччини Реджепом Тайіпом Ердоганом було досягнуто згоди про припинення операції на 120 днів, щоб дати курдським загонам можливість відійти на безпечну зону.

Ердоган оголосив про початок військової операції в Сирії під назвою «Джерело миру» 9 жовтня. Її метою заявлено знищення терористичного коридору на південних кордонах Туреччини і забезпечення миру в регіоні. Операція спрямована проти забороненої в Туреччині Робочої партії Курдистану і терористів «Ісламської держави».

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО