«Слуга народу» працює над законопроектом щодо економічного паспорту українця – Зеленський

Партія «Слуга народу» працює над законопроектом про запровадження економічного паспорта українця.

Про це Зеленський розповів під час пресмарафону.

«Питання економічного паспорта українця – не в компетенції Міністерства економіки. Вони розгрібають свої Авгієві стайні. Цим займається саме партія «Слуга народу», відповідальний за це Руслан Стефанчук. Ми з ним створювали цю ідею, ми розробляли законопроект з цього питання. Спочатку повинен бути законопроект», – заявив Зеленський у відповідь на питання «Слово і Діло».

При цьому строки ухвалення законопроекту президент не назвав.

Обіцянка впровадити економічний паспорт українця була у передвиборчій програмі Володимира Зеленського. Ідея полягала в тому, що кожна дитина матиме право накопичувати на своєму рахунку частину від реалізації державою природніх благ (надра, землі тощо). А після досягнення повноліття дитина отримає ці накопичення як стартовий капітал.

Вдруге ця обіцянка зустрілася в передвиборчій програмі президентської партії та в прогармах поодиноких мажоритарників від «Слуги народу».

Втім, на запит, який «Слово і Діло» зробило до Мінекономіки, в міністерстві відповіли, що не мають інформації про розробку нормативно-правових актів щодо цього питання, а в Офісі президента назвали затребувану інформацію такою, яка не підпадає під дію закону про доступ до публічної інформації.

Раніше фінансовий експерт Андрій Блінов у коментарі «Слово і Діло» назвав цю обіцянку передвиборчим популізмом.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО