Шпальну справу УЗ передали до антикорупційного суду

Солом'янський районний суд передав до Вищого антикорупційного суду кримінальне провадження за обвинуваченням колишнього виконувача обов'язків начальника державного підприємства «Управління промислових підприємств ПАТ «Укрзалізниця» Ярослава Жмурка.

Про це йдеться в ухвалі ВАКС від 19 вересня, повідомляє «Слово і Діло».

Так, Антикорсуд призначив підготовче засідання на 30 вересня. Однак захист звернувся до апеляційної палати в ВАКС з питанням про передачу цієї справи за підсудністю до іншого суду. Засідання за цим поданням призначили на 15 жовтня, а підготовче засідання у справі Жмурка відклали до 22 жовтня.

Досудовим розслідуванням встановлено, що Жмурко у 2014-2015 роках, діючи у змові з невстановленими особами ДП «УПП УЗ», створював для підконтрольних йому та афілійованих підприємств сприятливі умови участі у державних закупівлях держпідприємства.

Йдеться про договори на поставку деревини із ТОВ «Західспецбудмеханізація» – 10,09 млн грн., ТОВ «Граніт-Захід» – 4,72 млн грн., ТОВ «Судововишнянський цегельний завод» – 13,83 млн грн. та ДП «Константа-Агро» – 3,72 млн грн. Різниця між вартістю поставленої у 2014-2016 рр продукції на адресу ДП «УПП УЗ» і ринковою вартістю – 13,65 млн грн.

Нагадаємо, в серпні 2016 року ексначальнику філії УЗ повідомили про підозру. Пізніше з'ясувалося, що це Ярослав Жмурко. Суд взяв його під варту.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО