Тиждень на звільнення Богдана: чи виконають в ОПУ вимогу активістів

Віктор Небоженкополітолог
Тарас Загороднійполіттехнолог

Жодна влада не йшла на поводі і не здавала своїх гравців. Малоймовірно, що найближчого тижня вирішать питання подальшої зайнятості керівника Офісу президента Андрія Богдана.

Таку думку в коментарі «Слово і Діло» висловив Директор служби «Український барометр», політолог Віктор Небоженко.

За його словами, команда Зеленського ще не звикла до влади й не почала заробляти на цьому великі гроші.

«Ніхто не буде чіплятися за відставку Богдана. Немає в ОПУ честолюбних, яскраво виражених патріотів України. Маса випадкових людей, які при першому переляку можуть розвернутися та відійти від влади», – прокоментував Небоженко.

Він акцентував, що зазвичай влада не здається при першому шантажі маси. Тим паче, експерт зауважив, що Богдан і Зеленський у дружніх відносинах.

За словами політолога, в ідеалі керівник Офісу повинен доповнювати президента, піднімати його престиж. Однак, якщо цього не відбувається, то це особиста проблема Зеленського, який розраховує на друзів, а не на професіоналів, констатував експерт.

«Зрештою це престиж президента, а не команди. Богдан не володіє ніяким політичним шармом. Наймовірніше навпаки. Керівник ОПУ не зміцнює позиції Зеленського, але, мабуть, він йому потрібен на цьому етапі», – відзначив Небоженко.

Експерт висловив сумнів, що найближчим часом конфлікт може зайти так далеко, щоб Богдан пішов зі свого поста.

Політтехнолог Тарас Загородній вважає, що за Богдана Зеленський буде триматися максимально довго.

Як би ми не ставилися до Богдана, він – найкраще надбання Зеленського, додав політтехнолог.

Він пояснив, що Богдан хоча би має уяву, як працює державна машина, може вибудовувати роботу адміністрації.

«У Зеленського труднощі з управлінням. Якщо не буде Богдана, на чому наполягають американці та європейці, то ОПУ залишиться на папері. Але хтось повинен керувати, розуміючи тонкощі корупційних потоків, які в нашій країні присутні, причинно-наслідкові зв'язки», – прокоментував Тарас Загородній.

Нагадаємо, учасники віче в Києві висунули президенту України Володимиру Зеленському вимогу та чекають указу про звільнення керівника Офісу президента Андрія Богдана до 14 жовтня.

Як за підсумками четвертого місяця роботи Офіс президента виконував обіцянки – на інфографіці.

Раніше ми вже підбили підсумки роботи безпосередньо президента та деталізували, які обіцянки він виконав і провалив протягом останнього місяця.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО