Зеленський не давав дозволу США на публікацію стенограми розмови з Трампом

Президент України Володимир Зеленський заявив, що не давав дозволу на публікацію стенограми своєї розмови із президентом США Дональдом Трампом.

Про це Зеленський розповів журналістам після брифінгу з Дональдом Трампом.

Коментуючи представникам ЗМІ питання щодо можливого тиску Трампа на Україну Зеленський сказав: «...ну опублікували цей лист (стенограму — ред), хоч всі дзвінки.... Хоча я особисто вважаю, що іноді такі речі, такі дзвінки, між головами, між президентами незалежних країни — вони не повинні публікуватись. Ви знаєте, є геополітика, є якісь плани і таке інше. Але я не боюсь цього зовсім», — розповів Зеленський.

На запитання журналістів, чи радився президент Дональд Трамп із Зеленським перед тим як публікувати цю стенограму український лідер сказав, що “не розмовляв перед цим з президентом Трампом».

На уточнююче запитання, чи виходить так, що Україна не давала дозволу на пубілкацію стенограми Зеленський сказав, що він «не проти» цього.

«Дивіться, якщо там потрібно дозвіл юридичний, я просто не знаю формат, чесно вам скажу. Але якщо повинен був бути письмовий дозвіл — це одне питання», — сказав президент України, зазначивши, що коли у президента Трампа повідомили, що хочуть опублікувати стенограму, Зеленський думав що опублікують тільки частину розмови з боку США.

Раніше Зеленський подякував Трампу за допомогу в двох війнах України.

Нагадаємо, у Нью-Йорку в рамках участі у роботі 74-ї сесії Генасамблеї ООН президент України Володимир Зеленський провів переговори з американським колегою Дональдом Трампом.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО