У Держдепі відмовилися публікувати стенограму розмови Трампа і Зеленського

Читать на русском
Держсекретар США Майкл Помпео заявив, що зміст телефонної розмови президента США Дональда Трампа і президента України Володимира Зеленського носить строго конфіденційний характер.

Держсекретар США Майкл Помпео заявив, що зміст телефонної розмови президента США Дональда Трампа і президента України Володимира Зеленського носить строго конфіденційний характер, тому Держдеп не публікуватиме його стенограму.

Про це він заявив у неділю, 22 вересня, в ефірі телекомпанії ABC.

Він нагадав, що розмови президентів носять конфіденційний характер.

Яблуко розбрату: 4 причини, чому Трамп не хоче допомагати УкраїніАмериканський президент Дональд Трамп шантажує своїх партнерів, поставивши під питання фінансову допомогу Україні.

«Ви знаєте, що ми (Держдепартамент, - ред.) вкрай рідко піддаємо розголосу стенограми. Розмови лідерів світу носять конфіденційний характер. Недоречно чинити так, за вийнятком якихось екстремальних ситуацій», - зазначив Помпео.

Нагадаємо, конгресмени США звернулися до адміністрації президента Дональда Трампа з вимогою надати стенограму розмови Трампа і Зеленського. Так, з вимогою надати доступ до повної стенограми розмови двох президентів виступив Комітет із розвідки Палати представників. З подібною вимогою до Білого дому звернулася співголова групи підтримки України у Конгресі конгресвумен Марсі Каптур.

Раніше Байден закликав провести розслідування можливого впливу Трампа на Зеленського.

Нагадаємо, екснардеп готовий свідчити перед Конгресом США щодо адвоката Трампа.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: