Спецпрокурор США вивчить роль України в розслідуванні ФБР проти Трампа

Читать на русском
Спецпрокурор США Джон Дарем намір з'ясувати, яку роль України і деякі інші країни зіграли в розпочатому контррозвідкою розслідуванні проти американського президента Дональда Трампа.

**Спецпрокурор США Джон Дарем намір з'ясувати, яку роль України і деякі інші країни зіграли в розпочатому контррозвідкою розслідуванні проти американського президента Дональда Трампа.

Про це в середу, 25 вересня, повідомляє The Washington Times з посиланням на міністерство юстиції США.

«Команда, очолювана Джоном Даремом, з'ясовує, якою мірою низка країн, включаючи Україну, вплинули на розслідування контррозвідки, пов'язане з передвиборчою кампанією Трампа в 2016 році», - сказано в заяві глави пресслужби відомства Керрі Кьюпек. Йдеться про стеження американських спецслужб за Трампом в ході президентської виборчої кампанії. Дарем з'ясовує обставини початку цього стеження.

За словами Кьюпек, окремі українські громадяни вже добровільно дали свідчення Дарему.

У заяві сказано, що міністр юстиції і генеральний прокурор США Вільям Барр не контактував з Україною в зв'язку з цим розслідуванням. Барр не спілкувався з українською стороною і в зв'язку з телефонною розмовою Трампа і президента України Володимира Зеленського.

«Президент Трамп не говорив з генеральним прокурором про розслідування Україною чого б то не було, що відноситься до колишнього віце-президента США Джозефа Байдена або його сина Хантера. Президент не просив генерального прокурора контактувати з Україною у цій справі», - зазначає Кьюпек.

Раніше 25 вересня Білий дім опублікував стенограму розмови, яка відбулася в червні між Трампом і Зеленським. Раніше в конгресі допустили, що в ході цієї бесіди американський лідер міг чинити на Зеленського певний тиск і примушувати «зробити щось незаконне».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: