У «Слузі народу» відреагували на прохання Кличка про вибори в Києві

Перший заступник голови фракції «Слуга народу» Олександр Корнієнко пропонує міському голові Києва Віталію Кличку написати офіційне прохання провести дострокові вибори до Київської ради.

«Усні новини з сайтів, на жаль, для нас не є підставою, щоб про це навіть говорити в комітеті. Чекаємо офіційного звернення. Якщо воно буде процедурно правильно подано до Верховної ради, далі воно надійде в комітет. Ми будемо в комітеті визначатися», — сказа він «Інтерфакс-Україна».

Корнієнко уточнив, що наступне засідання комітету з питань організації державної влади і місцевого самоврядування, яке є головним в цьому питанні, відбудеться 1 жовтня.

Нагадаємо, мер Києва Віталій Кличко оприлюднив заяву, в якій закликав парламент провести дострокові вибори до Київради після того, як столичні депутати знову не забезпечили кворум для проведення засідання.

Раніше депутати від «Слуги народу» зареєстрували у Верховній раді законопроект №2143 про внесення змін до закону «Про столицю України – місто-герой Київ», який, зокрема, передбачає проведення позачергових виборів київського міського голови й депутатів Київської міської ради 8 грудня 2019 року.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО