Члени ЦВК відреагували на розпуск комісії

Члени Центральної виборчої комісії відреагували на розпуск колегіального органу.

Вони вважають рішення про його розпуск політичних і невмотивованим, але не бачать сенсу оскарження. Так, екссекретар ЦВК Наталія Бернадська на своїй сторінці в Facebook подякувала команді за роботу.

«Я щиро вдячна всій команді секретаріату Центральної виборчої комісії за цей складний рік, коли ми разом без вихідних і відпочинку провели вибори до ОТГ і дві національні виборчі кампанії... Сподіваюся, що в цій непередбачуваній подорожі під назвою життя ми ще обов'язково зустрінемося!», - зазначила вона.

У коментарі журналістам останні події Бернадська назвала «новою реальністю».

«Вперше в Україні з'явилася партія монобільшості в парламенті. І, звичайно, природним є їхнє бажання перезавантажити всі можливі органи, незважаючи на 7-річний термін повноважень, передбачений законом для ЦВК, щоб чергові вибори проводилися тим складом ЦВК, який не має ніякого відношення до тих парламентаріїв, які підуть на ці вибори», - зазначила екс-секретар ЦВК.

Колишній заступник голови ЦВК Євген Радченко розцінює рішення про розпуск ЦВК, як політичне.

«Якщо парламент вважає так, то нехай так буде», - зазначив Радченко.

Нагадаємо, 13 вересня Верховна рада схвалила постанову про дострокове припинення повноважень всіх членів Центральної виборчої комісії.

Відзначимо також, в Раді розповіли про принципи формування нового складу ЦВК.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО