Джонсон заявив про можливість укласти нову угоду щодо Brexit

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявив, що «є спосіб» укласти нову угоду з Brexit, оскільки він захищав рішення про призупинення роботи парламенту на п’ять тижнів.

Про це повідомляє BBC.

«Борис Джонсон поки наполягає на тому, що нова угода про Brexit цілком можлива. Адже британський прем'єр саме проводить переговори на цю тему з Арлен Фостером, главою демократів-юніоністів», — сказано в повідомленні.

Нагадаємо, Палата громад прийняла законопроект, що забороняє вихід Британії з ЄС без угоди і зобов’язує уряд перенести Brexit після встановленого 31 жовтня.

У відповідь Борис Джонсон закликав депутатів проголосувати за проведення дострокових парламентських виборів 15 жовтня. Також він заявив, що швидше за «помре в канаві», ніж перенесе Brexit.

Провал Джонсона в парламенті пов’язаний з тим, що він втратив робочу більшість після виходу чергового депутата з лав Консервативної партії.

Він пообіцяв «очистити» ряди Консервативної партії, виключивши з партії 21 депутата за голосування проти виходу Великої Британії з ЄС без угоди.

Борис Джонсон обіцяє вивести Велику Британію з Євросоюзу 31 жовтня, незалежно від того, чи вдасться йому укласти угоду з Брюсселем.

Значна частина британського парламенту вважає угоду з ЄС обов’язковою умовою Brexit.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО