Пожежа в Одесі: власнику готелю повідомили про підозру

Поліція повідомила про підозру власнику згорілого одеського готелю «Токіо Стар» Вадиму Чорному.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба поліції Одеської області.

Йому інкримінують порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, що спричинило загибель людей (ст. 270 ч. 2 КК).

«Чоловік затриманий у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу, вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу. Зараз інших підозрюваних у кримінальному провадженні немає», – йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що станом на 19 серпня поліцейські встановили особи шести загиблих. Двоє з них – жителі Одеської області (хлопець 2002 р. н. та дівчина 2001 р. н.), двоє – кияни (чоловік 1995 р. н. та жінка 1996 р. н.), 58-річний житель Дніпропетровщини та 73-річна громадянка Австралії. Ідентифікація ще трьох загиблих триває.

За результатами судово-медичного обстеження, причина смерті всіх загиблих – отруєння продуктами горіння.

Наразі в поліції розглядають лише одну версію того, що сталося, – порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки.

Власник згорілого готелю стверджує, що провина за подію лежить на охоронній компанії, яка не відреагувала на пожежу й не викликала відповідні служби. Він також написав листа зі зверненням до президента.

Президент Володимир Зеленський заявив, що стежитиме за перебігом розслідування навколо готелю «Токіо Стар» і що відповідатимуть не лишеи безпосередні винуватці, але й особисто власник.

Нагадаємо, пожежа в готелі «Токіо Стар» сталася вночі 17 серпня.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО