Верховний суд залишив анульованою угоду АМПУ на 290 млн грн

Верховний суд залишив без змін рішення судів про визнання недійсною угоди, укладеною між Адміністрацією морських портів України та фірмою «Техморгідрострой Миколаїв» про виконання днопоглиблюваних робіт на 290 млн грн.

Таке рішення 1 серпня ухвалила колегія суддів Касаційного господарського суду, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, Національне антикорупційне бюро у межах розслідування справи про розкрадання коштів АМПУ звернулося з позовом до Господарського суду міста Києва про визнання недійсною угоди між держпідприємством та компанією. 24 січня 2019 року Госпсуду позов задовольнив повністю. 14 травня Північний апеляційний госпсуду залишив це рішення без змін.

Не погоджуючись з таким рішенням, фірма «Техморгідрострой Миколаїв» подала касаційну скаргу, в якій просила ці рішення скасувати. Вивчивши скаргу, Верховний суд залишив її без задоволення.

Нагадаємо, Верховний суд також залишив анульованим договір АМПУ на 712 млн грн. Своєю чергою компанія «Техморгідрострой Миколаїв» подала заяву про перегляд рішення про анулювання договору на 290 млн грн через визнання неконституційним повноважень НАБУ про подачу таких позовів. Також підприємство подало аналогічну заяву і за другим договором.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО