Екс-президента Киргизстану помістили до СІЗО

Колишнього президента Киргизстану Алмазбека Атамбаєва помістили до СІЗО Держкомітету Нацбезпеки до 26 серпня.

Як пише «Слово і Діло», про це в п'ятницю, 9 серпня, повідомляє РІА «Новости» з посиланням на його адвоката Сергія Слєсарєва.

За словами захисника, колишньому главі держави висунули попередні звинувачення у справі про незаконне звільнення кримінального авторитета Азіза Батукаєва.

Нагадаємо, екс-президент Киргизстану був затриманий 8 серпня загоном спецпризначенців після чергового штурму його резиденції в селі Кой-Таш недалеко від Бішкека, його вивезли з резиденції в конвої з декількох легкових автомобілів та автобусів із військовими. Також з'явилося відео затримання Атамбаєва.

Спецпризначенці почали штурм резиденції Атамбаєва ще 7 серпня, але штурм був провалений, прихильники екс-президента не пустили силовиків до будинку колишнього лідера нації.

27 червня парламент Киргизстану ухвалив рішення про зняття статусу недоторканності з Атамбаєва. Колишнього президента підозрюють у корупції, узурпації влади та інших злочинах. Якщо слідство доведе його провину в злочинах, екс-лідеру Киргизстану може загрожувати довічне ув'язнення.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО