У Кремлі розкрили подробиці розмови Путіна та Зеленського

У Кремлі підтвердили інформацію про те, що 7 серпня відбулася телефонна розмова між російським лідером Володимиром Путіним і президентом України Володимиром Зеленським.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба Кремля.

«Під час обговорення проблематики врегулювання на південному сході України була акцентована важливість неухильного дотримання встановленого з 21 липня режиму припинення вогню, а також розведення сил і засобів від лінії розмежування», - вказується в заяві.

Зазначається, що Путін під час бесіди підкреслив, що для деескалації конфлікту на Донбасі треба виключити подальші «обстріли українськими військами населених пунктів регіону, що в підсумку призводить до загибелі мирного населення».

Також була підтверджена виняткова важливість послідовної реалізації Мінських домовленостей, включаючи юридичні аспекти надання самопроголошеним Донецької і Луганської народним республікам особливого статусу.

Раніше Зеленський повідомив, що провів 7 серпня телефонну розмову з російським лідером Володимиром Путіним для обговорення ситуації на Донбасі. До цього український президент провів нараду із силовиками через загибель чотирьох українських військовослужбовців унаслідок обстрілу на сході країни.

Напередодні Міноборони України повідомило, що 6 серпня внаслідок двох обстрілів українських позицій на Донбасі загинули четверо військовослужбовців ЗСУ.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО