Розподіл посад: якою буде кадрова політика «Слуги народу»

Костянтин Бондаренкополітолог
Володимир Фесенкополітолог

Призначення Разумкова на посаду спікера прогнозоване, як і Стефанчука на посаду заступника. Разумков доволі розумна людина, він впорається.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політолог Кость Бондаренко.

«Якщо дійсно в СН є можливість створити монобільшість, то їм немає сенсу віддавати якісь міністерські крісла представникам партії «Голос» чи інших політсил. У разі, наприклад, голосувань за принципові питання, внесення змін до Конституції партія «Голос» буде радше гальмом, аніж партнером», – зазначив Бондаренко.

Кадрова політика партії СН прогнозована, головні посади віддадуть перевіреним членам команди, додав він.

За його словами, в минулому парламенті опозиція не отримала жодної ключової посади.

«Зараз продовжиться така ж практика. За часів Порошенка це було породжено, відповідно, зараз це матиме продовження. Навряд чи Захід буде стурбований монокоаліцією та відсутністю опозиції», – констатував Бондаренко.

Політолог Володимир Фесенко зазначив, що СН дійсно має більшість, але домовлятись їм усе одно потрібно. По-перше, щоб не лякати однопартійністю ані всередині країни, ані за кордоном. Потрібно демонструвати готовність співпрацювати з партнерами, це головне.

«Функціонально вони самі можуть створити уряд, проте, з точки зору іміджу та стратегічних інтересів, позитивного впливу на громадську думку в країні та на наших міжнародних партнерів, краще продемонструвати коаліційність», – резюмував Володимир Фесенко.

Партія «Слуга народу» запропонує на посаду першого голови парламенту Дмитра Разумкова, а на посаду його заступника – нинішнього представника президента у Верховній раді Руслана Стефанчука.

«Слово і Діло» з’ясувало, як виконував обіцянки Офіс президента протягом другого місяця роботи.

Також ми з'ясували, що партії IX скликання наобіцяли українцям утричі більше, ніж їхні попередники.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО