Суд заарештував квартиру екс-заступника Головіна

Суд наклав арешт на квартиру колишнього заступника начальника Головного управління Національної поліції в Одеській області Костянтина Гейка, якого Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють у заволодінні цигарками.

Таке рішення 31 липня ухвалив слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Сергій Коробенко за результатами розгляду клопотання детектива НАБУ, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, правоохоронці оголосили Гейка в розшук. Пізніше його затримали у будівлі САП, після того, як він з'явився туди з адвокатом. Також детективи скерували до суду клопотання, в якому просили взяти екс-заступника начальника поліції під варту. Втім суд відмовив у задоволенні клопотання і відправив Гейка під цілодобовий домашній арешт.

Крім того, детективи просили накласти арешт на квартиру підозрюваного загальною площею 62,6 кв. м з метою її збереження та можливої конфіскації майна як міри покарання. Вивчивши клопотання, суддя його задовольнив.

За версією слідства, 11 листопада 2017 року невстановлена група осіб за попередньою змовою з працівниками правоохоронних органів ввезли на територію України, а саме в зону діяльності митного поста «Одеса-центральний» Одеської митниці ДФС, 7 контейнерів з цигарками (3,6 млн пачок). Надалі працівниками Генеральної прокуратури були вилучені ці цигарки в ході обшуку з морського терміналу та поміщені на склад в Одесі для зберігання. В серпні 2018 року кримінальне провадження передали до Нацполіції в Одеській області для подальшого розслідування.

Відповідно до встановлених слідством обставин, керівництвом Головного управління НП в Одеській області надано вказівку про переміщення пачок сигарет для подальшого зберігання на склади приватних структур, з керівниками яких колишній начальник поліції Головін та його заступник Гейко вступили в злочинну змову.

Для здійснення такого переміщення було створено формальну підставу – договір про зберігання речових доказів, підписаний заступником керівника ГУ НП в Одеській області. Фактично тютюнові вироби вивезені із складу, де зберігалися і були переміщені на інший склад, вказаний керівництвом ГУ НП, звідки вони через короткий проміжок часу зникли.

Як було встановлено у ході слідства, схема з вилучення цигарок правоохоронцями та подальша передача їх на зберігання є поширеною схемою ввезення нерозмитнених товарів на митну територію України, яка закінчується, як правило, «знищенням на підставі ухвали суду» відповідних товарів або їх «втратою».

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО