Суд дозволив екс-командувачу Нацгвардії вільно пересуватися Україною

Суд скасував обов'язок не відлучатися без дозволу з місця проживання для колишнього командувача Національної гвардії України Юрія Аллерова, якого Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють в заволодінні майже 82 мільйонами гривень при обміні квартир для нацгвардійців.

Таке рішення 10 липня ухвалила слідча суддя Солом`янського районного суду міста Києва Вікторія Жовноватюк за результатами розгляду клопотання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про продовження обов'язків, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, суд взяв під варту Аллерова із альтернативою застави в 4,8 млн грн. Пізніше за нього внесли цю суму і він вийшов із СІЗО. Водночас суд поклав на екс-командувача Нацгвардії низку обов'язків, зокрема: з‘являтися за першою вимогою; не відлучатися з місця проживання без дозволу; повідомляти про зміну місця проживання; утримуватися від спілкування зі свідками та підозрюваними, а також здати закордонні паспорти.

У зв'язки з наближенням дати завершення обов'язків прокурор САП подав клопотання про їх продовження. Вивчивши документ, суддя Жовноватюк задовольнила його частково, продовживши дію обов'язків до 10 вересня. Також суддя скасувала обов'язок заборони покидати місце проживання без дозволу.

Нагадаємо, САП повідомила про підозру четвертому фігуранту у справі квартир для НГУ. Пізніше, суд відпустив його під 1,5 млн грн застави.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО