У РФ порушили шість справ на українських військових

Слідчий комітет Російської Федерації порушив шість нових кримінальних справи проти українських військових через нібито обстріл ними цивільних об'єктів на Донбасі.

Про це повідомляє пресслужба СК РФ у вівторок, 23 липня, пише «Слово і Діло».

За версією російських слідчих, у період з 10 до 20 липня ЗСУ і Нацгвардія «провели численні артилерійські обстріли з важких видів озброєння» по об'єктах цивільної інфраструктури в «ДНР» і «ЛНР».

«Під вогонь артилерії потрапили Донецьк, Горлівка, Докучаєвськ, Первомайськ, а також селища Гольмівський і Золоте-5», - йдеться в повідомленні.

У Росії стверджують, що внаслідок цих обстрілів нібито загинули три жінки, ще десятеро осіб, у тому числі двоє дітей, отримали поранення.

«Пошкоджено будівлі дитячого садка, школи, кілька житлових будинків Донецька, а також споруди в інших населених пунктах», - заявляють у Слідкомі РФ, зважено не повідомляючи, звідки була отримана така інформація.

У Росії порушили шість кримінальних справ за статтею про жорстоке поводження з цивільним населенням, застосування у збройному конфлікті засобів і методів, заборонених міжнародним договором РФ (ч.1 ст.356 КК РФ).

Нагадаємо, минулого тижня Слідком РФ порушив кримінальну справу стосовно лідера ОУН Миколи Коханівського. Громадянина України звинувачують у публічних закликах до здійснення терористичної діяльності з використанням Інтернету.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО