НАБУ обшукало квартиру депутата Черкаської облради

Детективи Національного антикорупційного бюро 4 липня провели обшук у квартирі депутата Черкаської обласної ради Михайла Мушієка у межах кримінального провадження про можливе недостовірне декларування.

Про це йдеться в ухвалі слідчого судді Солом'янського районного суду міста Києва Вікторії Жовноватюк від 11 липня, повідомляє «Слово і Діло».

За версією слідства, депутат міг недостовірно заповнити електронні декларації за 2017-2018 роки, які відрізняються від достовірних на суму понад 250 прожиткових мінімумів для працездатних осіб. Детективи вважають, що депутат в цих деклараціях не вказав відомості про витрату 994 тисячі гривень як оплату пайового внеску в Обслуговуючому кооперативі «Житлово-будівельний кооператив «Черкасибуд 17».

У зв'язку з цим детективи провели обшук у житлі Мушієка. Так, у ході слідчої дії правоохоронці вилучили низку документів, які містять відомості про витрати депутата упродовж періоду декларування і про виконавців робіт, хоча сам політик заперечував факт укладення з договорів про пайову участь з ОК ОЖК «Черкасибуд 17». Крім того, у депутата знайшли копії судових ухвал, які винесені у межах кримінального провадження щодо нього, зокрема, про тимчасовий доступ до документів реєстраційної справи на гараж, яка перебуває у володінні Департаменту організаційного забезпечення Черкаської міської ради, а також про тимчасовий доступ до документів ОК ОЖК «Черкасибуд 17» щодо договорів про сплату пайових внесків Мушієком.

Водночас детектив вказував, що хоч ухвалою суду і не було надано прямого дозволу на вилучення цих речей, але вони мають значення для кримінального провадження. Тому у НАБУ просили суд накласти арешт на вилучене майно, зокрема, квитанції; заяви на видачу та виплату грошей; акт здачі-приймання робіт; акт виконаних робіт; рахунок-фактура та інше. Вивчивши клопотання, суддя його задовольнив.

Нагадаємо, НАБУ розслідує брехню в інших деклараціях вже обвинуваченої екс-судді Господарського суду Харківської області Ірини Попович. Також детективи розслідують недостовірне декларування іншою суддею Господарського суду.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО