Суд продовжив обов'язки підозрюваному НАБУ судді з Маріуполя

Суд до 22 липня продовжив дію обов'язків, покладених на суддю Приморського районного суду міста Маріуполя Донецької області Ігоря Сараєва, якого Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють в одержанні неправомірної вигоди.

Таке рішення 2 липня ухвалила слідча суддя Солом'янського районного суду міста Києва Вікторія Жовноватюк за результатами розгляду клопотання прокурора САП, повідомляє «Слово і Діло».

Прокурор САП просив суд продовжити Сараєву обов'язки, оскільки ризики перешкоджання слідству не зменшилися і продовжують існувати. Проте вивчивши клопотання, суддя задовольнила його частково. Так, Жовноватюк продовжила дію наступних обов'язків: прибувати за кожною вимогою; не відлучатися з Маріуполя без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання, а також утримуватися від спілкування з підозрюваною своєю помічницею Тетяною Золотар та свідком.

Як відомо, Сараєва та його помічницю Тетяну Золотар викрили «на гарячому». За версією слідства, Золотар була пособницею судді в одержанні неправомірної вигоди в 15 тисяч гривень за винесення рішення в справі про адміністративне правопорушення. Гроші передавалися двома траншами. Відразу після передачі другої частини неправомірної вигоди суддя й був викритий «на гарячому».

Нагадаємо, 18 квітня НАБУ завершило розслідування цієї справи і відкрило стороні захисту доступ до матеріалів справи. Пізніше суд обмежив йому строки ознайомлення з розслідуванням детективів.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО