ЦВК розповіла «Слузі народу» про подвійне громадянство кандидатів

Центральна виборча комісія направила партії «Слуга народу» листа з інформацією щодо можливого подвійного громадянства та інших життєвих обставин 4 кандидатів у народні депутати.

Про це повідомив Українській правді заступник голови ЦВК Євген Радченко, передає «Слово і Діло».

За його словами, інформація стосувалася кандидатів Олександра Куницького, Андрія Холодова, Михайла Соколова та Валерія Божика.

Як пояснив Радченко, представники громадськості та ЗМІ передають ЦВК інформацію про виявлені порушення з боку кандидатів, і ЦВК вирішила проінформувати про них партію. За його словами, ЦВК не вимагає від партії відповіді на своє звернення.

«Ми ж не слідчий орган, ми не можемо встановити обставини законності чи незаконності набуття громадянства», - підкреслив він.

Заступник голови ЦВК зазначив, що не вся інформація стосувалася подвійного громадянства, однак не зміг уточнити, які саме порушення виявили в кожного з кандидатів.

Олександр Куницький балотується по 169 одномандатному виборчому округу у м.Харкові, Андрій Холодов – 22 номер списку партії Зеленського, Валерій Божик балотується по 294 округу в Чернівецькій області, Михайло Соколов – 99 номер списку партії.

Раніше повідомлялося, що Центральна виборча комісія має дані про наявність у кандидата-мажоритарника від партії «Слуга народу» Олександра Куницького подвійного громадянства та паспорту Ізраїля.

Як відомо, партія Зеленського оскаржила повторне жеребкування.

Як змінювалися прогнози соціологів і коефіцієнти ставок у двох найпопулярніших букмекерських конторах на партії, які зараз можуть вважатися прохідними до Верховної ради, – за посиланням.

Хронологія виборчої кампанії – тут.

Нагадаємо, з програмами всіх партій, їх положеннями, списками та кандидатами в одномандатних округах можна ознайомитися в нашому розділі «Вибори».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО