В ЄС не змогли обрати голову Єврокомісії

Голова Європейської ради Дональд Туск перервав саміт у Брюсселі, на якому лідери країн ЄС мали узгодити кандидатуру нового голови Європейської комісії.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив офіційний представник Туска Пребен Ааман у Twitter.

«Саміт призупинено його главою. Тепер Туск буде організовувати двосторонні зустрічі з лідерами країн ЄС. Засідання Європейської ради відновиться після завершення двосторонніх переговорів», - написав він.

Раніше повідомлялося, що наступним головою Єврокомісії, скоріш за все, стане нідерландський політик соціал-демократ Франс Тіммерманс.

Однак країни Вишеградської групи - Польща, Угорщина, Чехія і Словаччина - виступили проти його кандидатури, оскільки той на посаді заступника нинішнього голови Єврокомісії Жана-Клода Юнкера виступав за санкції проти Варшави та Будапешта.

Нагадаємо, на саміті Європейської ради 20 червня лідерам Євросоюзу не вдалося обрати нового голову Європейської комісії.

Додамо, в Європарламенті оголосили остаточний розклад сил на найближчі 5 років у результаті виборів, які відбулися 26 травня. Із 751 місця в Європарламенті найбільша кількість, 178 місць, отримала Європейська народна партія, на другому місці - Прогресивний альянс соціалістів і демократів, 152 місця, на третьому - Альянс лібералів і демократів для Європи зі 108 мандатами.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО