За фактом загибелі нардепа Тимчука відкрили кримінальне провадження

За фактом смерті народного депутата Дмитра Тимчука поліція відкрила кримінальне провадження за статтею «Умисне вбивство».

Про це повідомив голова Національної поліції Сергій Князєв, передає прес-служба відомства, пише «Слово і Діло».

Він уточнив, що повідомлення про загибель надійшло сьогодні о 12:15. Відкрито кримінальне провадження за ст. 115 Кримінального кодексу України (Умисне вбивство).

За словами глави Нацполіції, попередньо у загиблого вогнепальне поранення голови.

«Скільки було пострілів, не можу відповісти: експерти оглядають. Є ряд робочих версій, серед яких, можливо, нещасний випадок, необережне поводження з вогнепальною зброєю. Також розглядаємо версії кримінального характеру. Є громадянка, яка перебувала із ним у квартирі і яка зараз дає свідчення. Збираємо свідчення сусідів. Чи була порушена обстановка в квартирі - оглядаємо», - повідомив Князєв.

Він додав, що вся інша інформація буде надана пізніше, коли поліцейські закінчать огляд місця події.

«На даний час працює слідчо-оперативна група поліції Києва, на місці перебуває голова столичної поліції Андрій Крищенко. Зараз на місце події для процесуальної координації прибуде керівництво прокуратури міста. Підтверджуємо факт смерті народного депутата», - повідомив Князєв.

Зі свого боку начальник столичної Нацполіції підкреслив, що огляд місця події, тіла та інше - це копітка робота. До їхнього завершення відомство не може повідомити більше офіційної інформації.

Раніше в поліції назвали версії загибелі Тимчука.

Також нагадаємо, в середу стало відомо про загибель Дмитра Тимчука. Його колега по фракції Антон Геращенко повідомив, що за попередніми даними, Тимчук випадково застрелився при чищенні нагородної зброї у власному будинку. Про те, що сталося повідомила дружина Тимчука.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО