Тимчук: у донецьких вишах вербують студентів у лави бойовиків

Читать на русском
Всього планується заохотити 20 осіб, з них 10 - з підконтрольної України території Донецької області.

Для вирішення кадрових проблем в армійському корпусі «ДНР» у Донецькій області окупанти активно залучають представників «громадських організацій».

Про це у Facebook повідомив 8 березня нардеп від «Народного фронту», координатор групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук.

«У донецьких вишах основну агітаційну діяльність за вербування студентів у лави бойовиків проводять члени «громадської організації «Молода республіка», які самі не мають досвіду військової служби», – написав він.

Як зазначається в повідомленні, керівництво «ДНР» пообіцяло до «Дня працівника освіти і науки ДНР» (відзначається в жовтні) в 2019 році надати одноразову грошову винагороду в розмірі 12 тис. руб. тим працівникам освіти, які будуть активно брати участь в заходах «Рік російської мови в ДНР» або раніше «внесли значний вклад в розвиток російської мови і літератури».

Всього планується заохотити 20 осіб, з них 10 - з підконтрольної України території Донецької області.

Як відомо, в ніч на 8 березня на Донбасі набуло чинності «весняне» перемир'я. Однак, бойовики не дотримались домовленостей.

Минулої доби російські окупаційні війська 18 разів порушили режим припинення вогню, 14 разів застосувавши заборонене Мінськими домовленостями озброєння.

Командувач ООС Сергій Наєв заявив, що військові готові до всіх форм і способів ведення боротьби.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: