Зеленський назвав терміни нових переговорів у Нормандському форматі

Президент України Володимир Зеленський заявив, що переговори в Нормандському форматі по врегулюванню ситуації на Донбасі заплановані на липень.

Як пише «Слово і Діло», про це він повідомив 18 червня під час брифінгу з канцлером Німеччини Ангелою Меркель у Берліні.

За словами президента, вже обговорювалися дати щодо повернення до Нормандського формату.

«З приводу повернення до Нормандського формату ... Ми обговорювали дати ... Йшлося про те, щоб проводити переговори після парламентських виборів в Україні. Я хочу, щоб ця зустріч відбулася терміново, тому перша робоча зустріч запланована вже в липні. Віримо в перемогу й завершення війни», – заявив Зеленський.

Своєю чергою канцлер Німеччини Ангела Меркель зазначила, що зустріч радників у Нормандському форматі відбудеться 12 липня.

«Ми проведемо зустріч радників і подивимось, як діяти далі. Німеччина, в кожному разі, готова тут докласти всі свої сили. Я рада, що Тристороння контактна група в межах Мінського процесу зараз знову працює більш рішуче», – додала вона.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський після зустрічі з президентом Франції Еммануелем Макроном повідомив, що зовнішньополітичні радники країн-членів Нормандського формату найближчим часом зустрінуться для підготовки зустрічі.

Раніше повідомлялося, що Зеленський заявив, що Росія має виконати рішення Міжнародного трибуналу й здійснити звільнення 24 українських моряків, які були захоплені поблизу Керченської протоки восени 2018 року.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО