Суд скасував арешт майна заступниці голови Ощадбанку

Суд скасував арешт двох банківських рахунків та квартири заступниці голови правління Ощадбанку Ірині Земцової, яку підозрюють у причетності до заволодіння 20 мільйонами доларів кредиту державного банку аграрним холдингом «Креатив».

Таке рішення 6 червня ухвалила колегія суддів Київського апеляційного суду за результатами розгляду скарги адвоката підозрюваної, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, 3 квітня суд частково задовольнив клопотання детектива Національного антикорупційного бюро про арешт двох банківських рахунків і квартири загальною площею 53,3 кв. м Земцової. Зокрема, як вказував детектив, станом на 6 лютого 2019 року на рахунку заступниці голови Ощадбанку в цьому ж банку перебувало 100,1 тисяч доларів.

Не погоджуючись з таким рішенням, адвокат підозрюваної подав скаргу. В ній він підкреслював, що слідство у справі було зупинене на дату розгляду клопотання й у судді не було даних про його поновлення. Вивчивши апеляцію, судді її задовольнили. Вони вказали, що слідство у справі дійсно було зупинене, а тому детектив не міг подавати відповідне клопотання, оскільки це суперечить підставам зупинення досудового розслідування, які містяться у частині 1 статті 280 КПК України.

Нагадаємо, суд скасував арешт частини квартири дружини екс-чиновника Ощадбанку. Раніше суд також відпустив дочку народного депутата Станіслава Березкіна Вікторію. Крім того, суд заарештував майно колишнього головбуха «Креативу».

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО