В «Опорі» назвали умову для скасування виборів

Дострокові парламентські вибори, призначені на 21 липня, можуть не відбутися, якщо Конституційний суд визнає неконституційними відразу 2 пункту указу президента Володимира Зеленського.

Як пише «Слово і Діло», про це в ефірі Громадського повідомила радник з юридичних питань громадянської мережі ОПОРА Ольга Коцюруба.

«Якщо буде визнано указ неконституційним у всіх частинах. Перша частина є, де є розпуск Верховної Ради, і другий пункт про призначення виборів на 21 липня. Якщо рішення КС буде стосуватися обох пунктів, то звичайно, вибори не можуть бути проведені 21 липня» , - зазначила вона.

За словами Коцюруби, тоді вже Центрвиборчком не може ухвалити додаткового рішення. Водночас треба читати весь текст рішення, оскільки можливе вирішення стосуватиметься тільки одного з пунктів, підкреслила вона.

«Але підстави для визнання неконституційним рішення є. Тому цілком можливо очікувати такого рішення», - додала експерт.

Нагадаємо, 11 червня КСУ розглядав законність указу президента про розпуск парламенту. Судді попросили голову Верховної Ради Андрія Парубія надати список депутатів, що входять у коаліцію, проте так і не отримали від нього запитувані дані.

Під час засідання перед будівлею суду зібралися мітингувальники з вимогою скасувати розпуск ВР.

Президент України, як і обіцяв, відвідав засідання КСУ, проте трохи пізніше пішов, пояснивши свій вчинок небажанням тиснути на суддів.

До кінця червня в КСУ ухвалять рішення про конституційність розпуску парламенту Зеленським.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО