Трамп назвав нову умову для запровадження мит щодо Китаю

Президент США Дональд Трамп введе додаткові мита на китайські товари, якщо голова КНР Сі Цзіньпін не приїде на саміт G20 28 - 29 червня в японській Осаці.

Як пише «Слово і Діло», про це глава білого дому заявив у понеділок, 10 червня, в інтерв'ю телекомпанії CNBC.

«Так, це буде», - відповів Трамп на відповідне запитання журналіста.

За словами президента, Китаю доведеться укласти торговельну угоду зі США. «Зараз Китай абсолютно спустошений через те, що компанії залишають його і йдуть в інші країни, в тому числі, в нашу, бо вони не хочуть платити мита», - сказав Трамп.

Про компанію Huawei президент сказав, що розглядає її як «загрозу національній безпеці» США, однак, на його думку, «було б дуже добре», якби США змогли «зробити щось відносно неї» в рамках американо-китайських торгових переговорів.

Нагадаємо, останній раунд американо-китайських переговорів з торгівлі завершився в середині травня безрезультатно на тлі чергового підвищення американських мит на китайські товари. США підвищили мита з 10% до 25% на китайський імпорт на суму близько 200 мільярдів доларів.

Президент США Дональд Трамп також доручив почати процес підвищення мит на весь імпорт з Китаю, який оцінюється, приблизно, в 300 мільярдів доларів. У відповідь, китайське міністерство фінансів повідомило, що Пекін з 1 червня ввів підвищені мита на ввезення товарів зі США обсягом 60 мільярдів доларів.

Минулого тижня Трамп вирішив відкласти введення додаткових мит на імпортовані з Китаю товари до 15 червня.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО